Notiuni elementare de ingrijire a tenului

Va prezint actiunile zilnice ce trebuie urmate pentru a ne mentine pielea frumoasa (sunt sigura ca multe dintre voi le aplicati deja):

Un regim simplu de îngrijire a tenului în care pielea este corect curăţată, si protejată este tot ce este necesar pentru a păstra pielea tinără si sanatoasă mulţi ani.


Va trebui mai întâi să determinăm dacă tenul este gras, combinat, uscat sau sensibil. Apoi, puteţi să faceţi o selecţie corectă a produselor în funcţie de  tipul de piele. Cele trei produse esenţiale de îngrijire a pielii fetei sunt: un demachiant, o crema hidratanta şi o protecţie solară, iar acestea trebuie să fie aleasa în mod special pentru tipul tau de piele.


Obiectivul demachierii este eliminarea murdăriei, îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, microorganismelor, grăsimii în exces, precum şi de a elimina reziduurile substanţelor aplicate pe piele, cum ar fi cosmeticele care formează un film pe suprafaţa pielii. Acesta este aspectul fundamental al îngrijirii tenului. În cazul în care pielea este lăsat necurăţată, microorganismele dăunătoare se vor dezvolta şi în cele din urmă pot duce la boli şi infecţii. Curăţarea ar trebui să fie făcut atât dimineaţa cât şi seara.


Cele care se machiază ar trebui să elimine, în primul rând, în mod corespunzător machiajul. Apoi, folosiţi apă caldă pentru a deschide porii, ceea ce face pielea mai uşor de curăţat, după care se face o curăţare pentru pentru a îndepărta excesul de grasime şi murdăria. Apa rece pentru clătire este cea mai bună, deoarece va inchide porii.


Datorită ingredientelor, crema hidratantă ajuta la mentinerea structurii pielii şi a sănătăţii. Alege o crema care să conţină suficiente elemente care sa mentină pielea neteda si moale dar să nu o facă să pară uleioasă, sau să se simtă grasă şi lipicioasă. Hidratarea este utilă tuturor tipurilor de piele, trebuie doar să găsiţi produsul corespunzător tipului de ten.


Propriile acţiuni asupra pielii îi pot deteriora structura, cum ar fi trasul în jos sau forţarea şi frecarea cu discul demachiant sau scrubul in exces, ar trebui să fie evitate. Pielea este delicată şi trebuie să fie manipulată cu grijă. Aplicaţi cu miscari circulare produsele de îngrijire a feţei, cum ar fi demachiantul şi cremele. Acest mod de manipulare va minimiza daunele şi va stimula circulaţia sângelui.














2 comentarii:

geany spunea...

Frumos articol, chiar important pentru cine inca nu a realizat aceasta importanta a ingrijirii tenului. Respecti, pui in aplicare aceste etape si reguli? Cu stima, o "simpatizanta infocata" a cosmeticii.

CATALINA spunea...

Trebuie sa recunosc ca atunci cand nu ies din casa nu respect intotdeauna etapele, dar atunci cand ies si ma machez le respect cu strictete.

BLOGURI DE SHOPPING