REMEDII NATURALE PENTRU ACNEE


Majoritatea persoanelor care suferă de acnee cheltuie multi bani pe produsele care promit vindecarea tenului. Adevarul este ca cele mai multe dintre aceste produse sunt pline de substanţe chimice care pot încetini de fapt vindecarea acneei, irita pielea, provocând mai departe cicatrici.

Cele mai multe tratamente nu numai ca sunt mult mai scumpe decât articole de uz casnic comune, dar ele, de asemenea, nu funcţionează întotdeauna la fel de bine. Va prezint câteva elemente de bază, de uz casnic, care pot face minuni cu pielea ta.

Bicarbonatul - Un ingredient foarte ieftin pe care majoritatea oamenilor il au deja în casele lor. Se poate folosi cu succes pentru exfolierea pielii, pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii, care pot bloca porii. Se amestecă o cantitate mica de praf de copt, cu puţină apă pentru a forma o pasta. Bicarbonatul de sodiu este foarte abraziv, astfel încât trebuie să fiti atente cu utilizarea sa. Pielea se maseaza uşor pentru zece-cincisprezece secunde. Apoi se clăteşte cu apa, şi se usuca fata cu un prosop curat.

Otetul de mere - Desi este recomandat de cele mai multe ori otetul de mere, se poate utiliza, de asemenea, otetul obisnuit. Indiferent de tipul pe care il folosiţi, oţetul poate fi foarte util în ceea ce priveste eradicarea acneei. Poate ucide bacteriile care cauzează acneea, echilibreaza pH-ul pielii tale, şi absoarbe grasimea secretata in exces de pielea ta.

Pentru pielea uscată, se aplică otetul dilutat (opt părţi de apă la o parte oţet) direct pe piele cu un tampon de vată, şi se lasă cateva minute. Dacă doriţi, puteţi utiliza, de asemenea, o soluţie mai puternică oţet (să zicem, 2 sau 3 părţi apă şi 1 parte oţet), şi se aplică direct în zonele problemă, se clateste după zece minute.

Sucul de lămâie sau de lime, de asemenea, poate inlocui otetul. Ambele din aceste sucuri sunt bogate în acid citric, şi pot exfolia pielea foarte bine, stopeaza evolutia petelor de acnee.

Albuşul de ou - bogat în proteine, albuşul de ou poate fi utilizat ca o mască pentru a vindeca şi  a reconstrui pielea. Acesta poate ajuta, de asemenea, la absorbirea excesului de ulei de pe piele. Pentru a începe spargeti un ou, scoateti gălbenuşul, astfel încât doar albuşul de ou sa poate fi folosit. Se bate albusul si se aplica pe fata. Se lasa pentru cincisprezece minute, şi apoi se clăteşte.

Fulgii de ovăz – Oricat de ciudat ar părea, fulgii de ovăz pot absorbi grasimea in exces secretata de piele şi scot afară impurităţile. Se inmoaie fulgii in apa fierbinte. Se lasa sa se raceasca, şi se freaca pielea. Se lasa pe fata cateva minute şi apoi se clateste. Dacă faceţi acest lucru în mod regulat, ar trebui să incepi sa observi rezultate în curând.

Uleiul din arbore de ceai - este frecvent utilizat pentru efectele sale antiseptice naturale. Se poate aplica direct pe petele de acnee pentru a distruge bacteriile, sau, dacă este prea puternic pentru tenul tau, se diluează cu un alt ulei (cum ar fi uleiul de jojoba), si se aplica pe intreaga faţă.

Acid pantotenic (de asemenea cunoscut ca Vit. B5) - acid pantotenic pot fi luat în cantităţi mari, cu scopul de a reduce acneea. B5 acţionează ajutând organismul dumneavoastră de a metaboliza grăsimile care altfel ar fi mai târziu transformate in sebuum. Cantităţile mici de B5 nu va ajuta însă, şi trebuie să fie luate de mai multe ori pe zi.

Pentru a ajuta in tratamentul acneei, va trebui să se ia 2.5 grame de acid pantotenic, de 4 ori pe zi, pentru un total de 10 grame pe zi.


Aloe Vera -  a fost folosit timp de mulţi ani în bucătării pentru aplicarea pe arsuri. Ajuta la vindecarea ranilor provocate de acnee.

Lista de mai sus prezinta doar cateva din remediile naturale de baza ce se pot folosi mai ales pentru uzul extern, in tratamentul acneei. Pentru tratarea acneei se poate actiona si din interior, deoarece s-a demonstrat ca acneea poate avea si cauze interne.




Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING