Cum sa-ti cureti tenul?

Articol preluat de aici

Acum ca am reusit sa-ti stabilim impreuna tipul de piele, vom vorbi despre ingrijirea tenului, care poate fi facuta si de acasa, respectand cativa pasi de baza.

Pasul 1
Incepe cu o demachiere corecta, folosind un demachiant specific tipului tau de ten, indepartand TOATE urmele de machiaj. Curatirea tenului inainte de culcare este esentiala. Indiferent cat este ceasul sau cat de obosita te simti, este extrem de important sa iti faci un obicei din a te demachia inainte de culcare, pentru ca machiajul care ramane peste noapte amplifica formarea ridurilor.
Totodata, trebuie curatat tenul si inainte de aplicarea oricarui machiaj.

Pasul 2
Dupa ce ai incheiat demachierea, pulverizeaza apa tonica sau termala pentru a revigora tenul.

Pasul 3
Curata accentuat tenul cu un produs de tip gomaj.
Atentie! Exfolierea de tip gomaj se face doar o data pe saptamana!

Pasul 4
Dupa ce ti-ai curatat tenul in profunzime, urmeaza aplicarea unei masti in functie de nevoile tenului. Cat timp masca isi face efectul, poti sta intinsa cu cateva rondele de castravete pe ochi, reusind astfel sa hranesti si pielea din jurul ochilor, acolo unde nu se pot aplica masti.
Iti recomand mastile facute in casa, din produse proaspete, bogate in minerale si vitamine. Voi da cateva exemple intr-unul din articolele viitoare.
Indepartarea mastii se poate face cu ceai de musetel, lapte sau apa calduta.
Atentie! Aplicarea mastii se poate face doar de 2-3 ori pe saptamana!

Pasul 5
La sfarsitul sedintei de infrumusetare, aplica-ti o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Aplicarea cremei nu se face doar seara, dupa demachiere, ci si dimineata, inainte de a te apuca de machiaj.

ALTE SFATURI INTERESANTE GASITI AICI

Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING