SFATURI UTILE PENTRU TEN

Sfaturi pentru o piele frumoasa

Pielea este organul cel mai vizibil, si de aceea, indicatorul cel mai usor de observat al trecerii anilor. Pentru ca aceasta scurgere a timpului sa lase urme cat mai putin vizibile asupra ta, nu uita nicio zi de ingrijirea tenului.

Un ten curat este un ten frumos!

Pentru a avea si a-ti pastra pielea frumoasa, nu uita niciodata:
Nu fuma si nu consuma alcool (in mod excesiv), fiindca ambele duc la imbatranire prematura, uscarea si ingalbenirea pielii.
Bea cat mai multe lichide, pentru o hidratare cat mai buna (cel putin 1,5 litri de apa pe zi).
Ai grija de piele cand o expui la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate. Razele solare in exces (si mai ales razele ultraviolete artificiale, produse in cabinete de bronzare) sunt foarte periculoase, cauzand cancer de piele. Mitul conform caruia expunerea excesiva la soare “usuca cosurile” este fals! Expunerea la soare in mod excesiv nu duce decat la arsuri sau leziuni la nivel cutanat, ingrosarea pielii si obturarea porilor cu dopuri de grasime oxidata.

Cu cat ai mai multa grija de pielea ta, cu atat o sa te simti mai frumoasa!

Nu uita de somn! Cu cat lipseste mai mult, cu atat pielea va deveni mai terna, vor aparea cearcane si ochi obositi.
Vitaminele si mineralele asigura mentinerea pielii tinere si elastice. Daca nu vrei sa le iei sub forma de pastile, mananca fructe si legume cat mai multe.
Dieta este si ea un factor important. Nu abuza de sucuri acidulate, dulciuri, cofeina si grasimi. Evita cu orice pret mancarurile de tip fast-food!
Inca o data – nu uita sa te demachiezi!
Masajul facial creste circulatia sangelui, ducand la o piele cu aspect sanatos.
Daca ai cosuri, daca suferi de acnee, mergi la dermatolog pentru tratament, nu folosi produse recomandate de prietene sau din initiativa proprie, pentru ca ai putea sa-ti agravezi situatia!
Nu utiliza sapun sau gel de dus pentru spalarea fetei si nu folosi lotiuni alcoolizate sau alcool pe fata, pentru ca iti ard si usuca pielea.
Nu face exces de fond de ten, pudra si fard.

Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING