TIPURI DE PIELE

Tot in cautarile mele am gasit inca un blog interesant unde am gasit un articol interesant despre tipurile de piele:

Probabil ca nu exista femeie careia sa nu-i placa sa fie mereu frumoasa, indiferent de momentul zilei sau de varsta. Unul din secrete este ingrijirea constanta a pielii. Nu vei avea niciodata un machiaj perfect atata timp cat pielea este neingrijita. Frumusetea ta este in pericol daca te ingrijesti superficial. Ea infloreste cu adevarat numai atunci cand iti rasfeti pielea in mod regulat prin aplicarea unor produse cosmetice corespunzatoare fiecarui tip de piele si atunci cand modul tau de viata este unul sanatos.
Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa incepi sa-ti ingrijesti pielea, pentru ca aceasta ingrijire este necesara la orice varsta. Pentru a-ti ingriji pielea corespunzator, trebuie sa stii foarte bine ce stii de piele ai, si apoi sa cauti in farmacii produsele adecvate.

Tipurile de piele

Pielea normala

Pielea normala este fina, catifelata, mata si elastica. Explicatia finetii tenului, a blandetii si a supletii? Echilibrul sau acido-bazic: PH-ul ideal! Curatata, hidratata, protejata, ea nu face decat sa serveasca drept “caseta de bijuterii” pentru infrumusetarea voastra cotidiana.

Pielea grasa

Este groasa, privita atent se vad porii dilatati, uneori inchisi cu puncte negre, cu aspect lucios – galben sau cenusiu. Cu cat tenul este mai gras, cu atat este mai rezistent la imbatranire. Griji estetice: evita sa-l faci lucios, netezeste porii dilatati, ia in serios lupta impotriva cosurilor. Dilatarea porilor poate complica machiajul. Alimentatia, igiena si echilibrul hormonal trebuiesc urmarite indeaproape.

Pielea uscata

Pielea uscata este rugoasa, aspra, lipsita de elasticitate, fragila, brazdata de riduri si usor iritabila. Inamicii ei sunt peste tot: temperaturile extreme, poluarea si varsta. Doua prioritati – hranire si hidratare.

Pielea mixta

Se intalneste la cei care au fruntea, nasul si barbia cu aspect lucios, gras, in timp ce obrajii au o piele fina. Din fericire, este usor de ingrijit (cu produsele potrivite), fiind si foarte des intalnita.

Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING