ULEI DEMACHIANT FACUT ACASA-METODA DE BAZA

Această metodă de a face ulei de curăţare (demachiant) devine din ce în ce mai populară datorită beneficiilor pe care le aduce tuturor tipurilor de piele. Industria produselor de îngrijire a pielii a recomandat mereu ca persoanele cu tenul gras să nu folosescă produse pe bază de ulei, de fapt dacă alegi tipul de ulei potrivit pielii tale, acesta poate face minuni pe ten ffie că este vorba piele uscată, piele îmbătrânită sau grasă, sau ten cu acnee.

Care este metoda de a face ulei de curăţare (demachiant) şi care sunt beneficiile?

Metoda uleiului demachiant se bazează pe teoria "uleiul se dizolvă cu ulei". Această metodă ajută la eliminarea toxinelor şi a impurităţilor din interiorul pielii. Trăim cu impresia greşită ca uleiul poate cauza acnee, ceea ce este complet neadevărat. Acneea este cauzată de dezechilibre hormonale, curăţare improprie, murdărie, praf si bacterii. De fapt, această metodă este foarte benefică pentru tenurile grase şi cu acnee. Dar trebuie să fim atente la selectarea uleiurilor care se potrivesc pielii.
Dacă vei aplica acest procedeu în mod regulat, pielea ta va deveni strălucitoare, catifelată şi fără probleme.

INGREDIENTE

Apă fierbinte
Amestec de uleiuri în funcţie de tipul tau de piele
Prosop

Se aplică niste ulei (în funcţie de tipul tau de piele) pe palma şi se freacă pe mâini, astfel încât uleiul se încalzeste un pic şi apoi se aplică pe faţă. Masaţi timp de aproximativ 5 minute, astfel încât să se dizolve punctele negre şi alte impurităţi. Apoi se înmoaie prosopul în apa fierbinte (apa calda deschide porii si lasa impurităţile şi toxinele să iasă). Se aplică prosopul cald pe faţă, cu atenţie să nu fie prea fierbinte şi lasa-l sa stea până când se răceşte. Apoi şterge cu grijă faţa cu prosopul şi se repetă acelaşi proces de 2-3 ori. Fiţi foarte atente cu pielea, nu frecati puternic. Pielea ta nu va rămâne uleioasă, deoarece prosopul a şters surplusul de ulei, pielea se poate simţi chiar puţin uscată. În cazul în care pielea ramane uscată puteţi aplica puţin ulei de jojoba sau de ulei de masline. Nu este nevoie să clătiţi.

Care este uleiul potrivit pentru tine?

Aceasta este partea cea mai importantă, deoarece alegerea greşită poate avea un efect negativ.
Selectaţi uleiul în funcţie de tipul de piele.

Pentru piela normală: ulei de măsline extravirgin şi ulei de jojoba.

Pentru pielea uscată şi deshidratată: ulei extravirgin de nucă de cocos şi ulei de măsline extravirgin, ulei de ricin sau ulei de castor.

Pentru pielea grasă şi cu acnee: ulei de jojoba şi ulei din samburi de struguri sau ulei din seminţe de pepene verde.

Pentru pielea sensibilă: ulei din sâmbure de caise şi ulei de jojoba.

Puteţi folosi, de asemenea, ulei de primula, ulei de in, ulei de floarea-soarelui, ulei de ulei de alune, etc

Proporţia depinde de fiecare individ asa ca incercati experimentarea 50/50 şi vedeţi dacă funcţionează, sau 75/25 sau 60/40, indiferent de tipul de piele.



Dacă aveţi pielea foarte sensibila nu puneţi prosopul cald pe faţă, asiguraţi-vă că pielea poate tolera căldura altfel se poate înroşi.

Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING