Cosmetice pe care le putem face singure

In incercarea mea de a trai cat mai departe de cosmeticele cu multe chimicale, am cautat zilele trecute o reteta pentru fabricarea sapunului la rece. Am fost surprinsa sa constat ca exista aceasta preocupare si la noi in tara (in prima faza gasisem numai saituri din alte tari). Pentru a impartasi cu voi ceea ce am gasit eu, indraznesc sa preiau cateva articole de pe blogul: http://coltulcreativ.blogspot.com/. Iata ce am gasit acolo:

RETETA DE SAPUN CU PUDRA DE BEBE

Sapunul cu pudra de bebe este in primul rand un sapun foarte finut, cu miros frumos si efect deodorizant . Poate fi folosit de toata lumea si chiar fara adaos de parfum are un aroma placuta, proaspata.
Se poate folosi atat pentru igiena corporala cat si pentru ten sau picioare .
In ceea ce urmeaza reteta asa cum am facut-o eu ( pudra folosita avea deja un miros placut) , voi puteti adauga insa si arome.
Aveti nevoie de :
- 1 kg cocos
- 1 l ulei vegetal
- 250 g NaOH
- 450 ml apa distilata
- 200 g pudra de bebe
- 2 linguri ulei de avocado, 2 linguri ulei de migdale, 2 linguri ulei de orez
- o lingura de miere , 50 g unt de cacao
Asa se face:
Preparati sapunul dupa metoda rece. Adaugati uleiul de ingrijire si untul de cacao topit si dati la cuptor. Lasati o ora la 100 grade , scoateti din cuptor, adaugati pudra si mierea si puneti in forme. Presarati cu fulgi de sapun colorat sau decorati cu flori uscatesau cu ce vreti voi . A doua zi scoateti din forma si taiati in bucatele.

RETETA IMPOTRIVA VERGETURILOR

Vergeturile apar indeosebi pe sani, solduri, burta, picioare si pot fi cauzate in general de sarcina si cresterea rapida in greutate, de ex. in perioada pubertatii . Cel mai bine este ca pielea sa fie ingrijita suficient astfel incat vergeturile sa nu apara fiindca o data aparute, din pacate nu mai pot fi indepartate 100%, nici macar prin procedee chirurgicale.
Pentru reducerea la minim a vergeturilor exista insa un amestec natural care le face aproape invizibile .
Iata reteta:
Aveti nevoie de :
- oxid de zinc
- gel de aloe vera
- vitamina E uleioasa
Asa se face:
Puneti atata gel de aloe cat doriti voi intr-un castronel curat, adaugati uleiul dintr-o capsula de Vitamina E , amestecati bine. Incorporati apoi atata oxid de zinc fin pt. scopuri cosmetice incat sa se formeze o pasta groasa . Aceasta pasta se intinde pe vergeturi ( pe pielea curata si uscata) . Urmati tratamentul cel putin 3 luni de zile. Rezultatele se vad deja dupa cel mult o saptamana de tratament. Pentru vergeturi pe sani trebuie purtat neaparat sutien de bumbac atat ziua cat si noaptea .
Oxidul de zinc este extrem de eficient dar extrem de delicat pentru piele , de aceea se gaseste des in produse pentru ingrijirea bebelusilor, de ex. in creme sau pudra de bebe. Trebuie insa sa purtati neaparat maiouri, dress, sutien , fiindca oxidul de zinc lasa urme albe pe haine. Petele ies insa la spalare .
Pentru rezultate rapide folositi pasta de zinc de doua ori / zi, de ex. dimineata si seara. Pielea trebuie insa sa fie intotdeauna perfect curata . Cine are gel de aloe vera cu conservanti poate prepara mai multa crema deodata . Crema se pastreaza la temperatura camerei , dar cutiuta trebuie inchisa ermetic fiindca altfel crema se usuca .

Daca va hotarati sa o puneti in aplicare, am gasit pe acelasi blog si un magazin online de unde va puteti procura cateva ingrediente.

Pentru alte retete sa accesati blogul indicat mai sus, cu siguranta nu veti fi dezamagiti. Veti gasi foarte multe lucruri la fel de interesante: http://coltulcreativ.blogspot.com/

Un comentariu:

valy spunea...

O toamna frumoasa iti doresc!

BLOGURI DE SHOPPING