CASTRAVETELE IN TRATAMENTE COSMETICE


Mastile faciale cu castravete sunt unele dintre cele mai des utilizate pentru ingrijirea pielii. Există motive temeinice pentru care castravetele este recomandat pentru ten pentru ca este relaxant, are proprietăţi liniştitoare pentru piele.




Iata doar cinci motive pentru care trebuie să păstrati un castravete in frigider, nu numai pentru salate, dar si pentru măştile de fata.




Are efect anti-imbatranire
Castravetele este o sursa importanta de dioxid de siliciu. Dioxidul de siliciu întăreşte ţesutul conjunctiv şi menţine pielea noastra tanara şi sănătoasa. Acesta este exact motivul pentru care atât de des este castravetele folosit în mastile anti-imbatranire si in reţetele de ingrijire a pielii. Castravetele stimuleaza producţia naturală de colagen în piele care incetineste procesul de imbatranire.




Calmeaza arsurile solare
Castravetele este, de asemenea, tratamentul perfect pentru pielea expusa prea mult la soare. Dioxidul de siliciu, din nou, este ingredientul din castraveti, care ajuta la hidratarea pielii. Daca fata sau orice altă parte a corpului a fost expusa excesiv la soare, se taie felii foarte subtiri de castravete şi se le aplica pe zonele afectate.Dioxidul de siliciu din castraveti calmeaza pielea, si ajuta procesul de vindecare si de regenerare. Continuă aplicarea castravetelui pe aceste zone pentru două sau trei zile, în funcţie de gravitatea arsurilor.




Ajuta in tratamentul acneei
Calmeaza pielea inflamata de acneea severa în acelaşi fel cum calmeaza si arsurile pielii.




Hidratant pentru piele uscată
Proprietăţile excelente de hidratare ale castravetelui sunt extrem de benefice atunci când se aplica pe tenul uscat. Se utilizeaza dat pe razatoare in amestec cu alte ingrediente potrivite tenului dumneavoastra. Dacă preferaţi, pur şi simplu utilizaţi felii subtiri de castravete pe zonele uscate ale pielii.




Proprietăţile de hidratare ale castravetelui fac minuni si pentru ochii umflati şi cearcane. Dioxidul de siliciu are proprietăţi regenerative pentru pielea delicata din jurul ochilor. Aplica două felii subtiri de castravete proaspat peste ochi si relaxeaza-te.


MASCA CU CASTRAVETE SI ULEI DE MASLINE


90 gr castravete ras

3 linguri ulei de măsline


2 linguri iaurt


Amestecă ingredientele de mai sus într-o pastă fină. Se aplica pe fata si pe gat si se lasă să se usuce timp de aproximativ 15 minute, apoi se va spăla cu apă rece. Pielea ramane moale şi curata.





MASCA CU CASTRAVETE IMPOTRIVA PETELOR

O bucată de castravete (cam 2-3 cm)
2 picături de ulei de arbore de ceai
1 albus (poate fi inlocuit cu miere)




Se rade castravetele (sau se mixeaza in blender) apoi se adaugă picăturile de ulei de arbore de ceai şi albusul si se omogenizeaza, apoi se plica amestecul pe fata. Se clateste dupa 15 minute cu apa calda.




* Cantitatea de castravete poate fi adaptata in functie de cat de apos este. Daca totusi amestecul este prea apos se adauga miere.







MASCA IMPOTRIVA RIDURILOR

Ingrediente:




1/2 castravete
1 albus
2 linguri de maioneza.
Ulei cat cuprinde pentru a putea fi aplicata pe fata (Utilizaţi ulei din germeni de grâu, ulei de măsline sau avocado).




Se spală castravetii, se curata de coaja, se rad si se amesteca cu celelalte ingrediente.
Se plica dimineaţa şi seara, se lasa cateva minute şi se indeparteaza cu grija.








Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING