BALSAM DE BUZE FACUT ACASA


Retetele de balsam pentru buze sunt foarte uşor de făcut. Scopul lor principal este de a proteja stratul exterior al buzelor.
Aplicarea balsamului pe buze în mod regulat este o parte semnificativă in îngrijirea buzelor. Buzele crăpate pot fi prevenite prin utilizarea regulată a balsamului pentru buze.
Puteţi alege între balsamurile facute in casă sau puteţi folosi balsamuri cumparate. Când optati pentru aceasta din urmă, reţineţi acest aspect: propilenglicolul, un derivat din petrol utilizat în îngrijirea pielii, precum şi un ingredient cheie al balsamurilor de buze, este, de asemenea, utilizat în detergenţi şi în produsele pentru păr, dar aceasta exercită anumite riscuri. Citiţi mai multe despre riscurile potenţiale pentru sănătate ale derivatelor din petrol utilizate în produsele cosmetice.
Cu reţetele de casa ale balsamului de buze stiti ingredientele pe care le utilizaţi şi puteti fi creative, după cum doriţi.
Puteţi utiliza diferite uleiuri pentru a da mirosuri diferite. Vreti o senzatie răcoritoare? Folosiţi ulei de mentă. Vreti un parfum dulce? Folosiţi ulei de vanilie.
Aproape toate retetele de balsam pentru buze au un singur ingredient în comun. Este ceara de albine. Ceara de albine este un ingredient natural, un emulgator perfect. De asemenea, creează un scut de protecţie care protejează pielea de uscare.

Echipament necesar
• După cum am menţionat, veţi folosi ceara de albine. Din moment ce este în stare solidă, va trebui să fie topita. Puteţi folosi fie un recipient cu fundul mai gros, un recipient special pentru microunde sau o cratiţă. Atunci când este topita într-un cuptor cu microunde, puneţi-l într-un recipient special, în condiţii de siguranţă, nu mai mult de 1-2 minute. În cazul în care se topeşte ceara de albine in cratita, nu se tine direct pe flacara si se amesteca continuu.
• Un mic recipient curat din plastic sau sticla cu capac.

Balsamul preparat se pastreaza într-un loc racoros, uscat.


Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING