ULEIUL DE RICIN



Uleiul de ricin este un lichid galben pal care este extras din seminţele de ricin (Ricinus communis). Este un ulei anti-inflamatori şi anti-oxidant , care a fost folosit timp de secole pentru beneficiile sale terapeutice. Se crede că  cele mai multe beneficii ale uleiului de ricin sunt derivate din concentraţia sa ridicată de acizi graşi nesaturaţi. Deşi are un gust şi un miros neplăcut, uleiul de ricin se foloseşte în produsele cosmetice, sapunuri, textile, medicamente, ulei de masaj şi multe alte produse de zi cu zi.


Uleiul de ricin a fost folosit atât pentru uz intern cât şi extern de mii de ani, datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Datorită faptului ca poate întări sistemul imunitar, uleiul de ricin este considerat un mare remediu pentru a trata boli majore şi următoarele maladii:
Pentru scleroza în plăci
Boala Parkinson
Paralizie cerebral
Căderea părului
Durerea de artrită şi reumatism



De asemenea, este utilizat si în:

Infecţii cu ciuperci
Constipatia
Probleme gastro-intestinale
Tulburări menstruale
Migrene
Acnee
Arsură
Picior de atlet
Herpesul



Uleiul de ricin este, de asemenea, frecvent utilizat pentru a induce travaliul, astfel încât femeile gravide ar trebui să consulte întotdeauna un medic înainte de a-l utiliza.





Utilizarea uleiului de ricin



Artrita
Proprietăţile anti-inflamatorii ale uleiului de ricin il face un excelent ulei de masaj pentru atenuarea durerilor de articulaţii, inflamaţii ale nervilor, muşchi inflamaţi.
Se îmbibă un tampon de bumbac în ulei de ricin şi se aplică pe zonele afectate.
Se acoperă tamponul cu o folie de plastic.
Se pune o sticlă de apă caldă sau alta sursa de caldura peste folia de plastic. Folia de plastic va preveni ca sticla de apă sa se murdărească de la ulei.
Se lasă tamponul imbibat in ulei de ricin timp de 45 minute la o oră, o dată pe zi.
Acest pachet de ricin poate fi refolosit. Pur şi simplu puneţi-l într-o pungă de plastic bine inchisa şi se păstrează la frigider până la următoarea utilizare.



Remediu impotriva constipaţiei
Studiile au arătat că uleiul de ricin este un laxativ foarte puternic, ceea ce îl face foarte eficiente împotriva constipaţiei. Prin urmare, pur şi simplu se ia o lingurita de ulei de ricin, dimineaţa. Se poate amesteca uleiul cu suc de portocale, suc de afine, suc de prune, sau suc de ghimbir pentru a îmbunătăţi gustul amar, fără a afecta efectele laxative. Cu toate acestea, nu se ia mai mult de 3 zile. În cazul în care simptomele persistă mai mult de 3 zile, consultaţi medicul dumneavoastră.





Tratament pentru pecingine
Unul dintre compuşi activi de ricin (Undecylenic acid) a fost dovedit a fi foarte eficient în tratarea acestei infecţii fungice.
Se stropesc câteva frunze de ricin cu puţină apă caldă şi apoi se zdrobesc frunzele.
Se adauga ulei de nucă de cocos pur.
Se încălzeşte la o temperatură care nu va arde pielea, şi se aplică amestecul pe zona afectată ca o cataplasmă.
Se lasa pe piele timp de cel puţin o oră, sau, la alegere peste noapte.
Puteţi acoperi frunzele cu un disc de bumbac pentru a preveni petele de ulei pe lenjeria patului dumneavoastră.
Repetaţi procedura in fiecare seara, înainte de a merge la culcare, până la vindecare. Cu toate acestea, dacă observaţi orice roşeaţă sau disconfort în jurul zonei, se întrerupe acest remediu.





Probleme de piele



Studiile de specialitate au aprobat utilizarea ricinului pentru infecţii cutanate şi alte probleme de piele, cum ar fi arsuri solare, escoriaţii, acnee, piele uscată, negi, vergeturi, pete cauzate de vârstă, mâncărime cronică şi inflamarea pielii.



Se înmoaie un tampon de vată în ulei de ricin şi se aplică pe pielea afectată dimineaţa şi noaptea.





Tratament antirid
Uleiul de ricin este un emolient natural care penetreaza pielea şi stimulează producerea de colagen si elastina si hidrateaza pielea. Prin urmare, uleiul de ricin este un tratament natural pentru riduri, deoarece întinereşte pielea, făcând-o mai moale şi mai flexibilă. Se înmoaie o bucată mică de bumbac pur în ulei de ricin şi se aplică pe pielea cu riduri înainte de a merge la culcare. Utilizaţi numai o cantitate mică de ulei atunci când se aplică pe piele, în apropierea ochilor.





Care sunt efectele secundare de ricin?
Ulei de ricin este sigur dacă este folosit cu moderatie. Cu toate acestea, femeile însărcinate şi care alăptează şi persoanele cu blocaje intestinale, boală acută inflamatorii intestinale, apendicita, sau dureri abdominale, nu ar trebui să ia Ulei de ricin, fără aprobarea medicului lor.



Reţineţi că trebuie luate măsuri de precauţie atunci când se foloseste uleiul pentru uz intern, deci ar trebui să se urmeze întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj şi sa se consulte medicul dumneavoastră înainte de a-l utiliza. Un dozaj recomandat pentru Ulei de ricin nu trebuie sa depasească o jumătate de lingurita pe zi. Supradozajul de ricin poate duce la diaree, greaţă, vărsături, dureri abdominale sau crampe.






Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING