SFATURI PENTRU DETOXIFIERE

Abuzam adesea de corpul nostru supunandu-l unui tratament nepotrivit. Nu ne odihnim cum trebuie, nu avem timp sau chef de sport si, in plus, mai si mancam tot felul de alimente nesanatoase. In timp toxinele din aceste alimente se aduna in corp si ne slabesc sistemul imunitar.
Procesul de detoxifiere a organismului e la fel de important pentru o stare fizica si psihica buna precum o dieta sanatoasa sau cateva exercitii zilnice de gimnastica. Atunci cand ti se pare ca nu mai ai deloc energie, cand de abia te poti da jos din pat si cand cu greu te poti concentra asupra activitatilor obisnuite probabil ca organismul tau iti spune ca e suprasaturat cu toxine.
Nu e nevoie insa de tratamente scumpe pentru a indeparta toxinele din corp. Poti la fel de bine sa iti curati organismul in mod natural introducand in dieta ta urmatoarele alimente.

1. Apa cu lamaie
Supermodelele nu beau degeaba apa plata cu lamaie. Lamaia e o sursa foarte buna de vitamina C, aceasta substanta contribuind la detoxifierea organismului si arderea grasimilor. In plus, apa cu lamaie ajuta procesul de digestie. Bea in fiecare dimineata un pahar de apa in care ai pus si zeama de lamaie. Evita sa adaugi zahar, miere sau indulcitori artificiali.

2. Fructe proaspete
Fructele contin vitamine, antioxidanti, fibre si multe alte substante cu efecte pozitive asupra organismului prin urmare sunt ideale pentru detoxifiere. In plus, acestea iti umplu stomacul oferind senzatia de satietate. Introdu in dieta ta cat mai multe fructe proaspete si vei observa diferenta.

3. Macris
Desi adesea ignorat atat de consumatori cat si de cultivatori, macrisul este o planta valoroasa prin calitatile ei culinare si medicinale. Acesta contine fier, vitamine si mult acid oxalic ce ii confera un gust acrisor. Macrisul se poate manca in supe, ciorbe, piureuri dar si verde, in salate. Acesta iti va feri celulele de radicalii liberi si iti va curata ficatul de toxine. In plus, macrisul reprezinta un diuretic natural.

4. Cereale integrale
Cerealele integrale ar trebui sa faca parte din orice dieta de detoxifiere. Ele sunt bogate in nutrienti si antioxidanti; in plus, fibrele din acestea incurajeaza procesul de digestie si indeparteaza toxinele din corp.

5. Ghimbir si usturoi
Chiar daca nu miroase prea placut usturoiul are un efect pozitiv asupra procesului digestiv si ajuta la curatarea ficatului. In plus, el joaca un rol deosebit in buna functionare a sistemului cardiovascular, are efect antibiotic si ofera protectie impotriva agentilor cancerigeni. Ghimbirul ajuta si el la detoxifierea organismului contribuind la arderea grasimilor si curatarea ficatului. Asa ca data viitoare cand gatesti adauga aceste plante in retetele tale pentru a aroma mancarea si pentru a asigura detoxifierea naturala a organismului.

6. Anghinare
Anghinarea contine cinarina, o substanta ce stimuleaza productia de bila, previne indigestiile si stimuleaza o digestie sanatoasa. Anghinarea este si un diuretic excelent ce favorizeaza evacuarea toxinelor din organism protejand ficatul. Iti recomandam sa manaci anghinare gatita pe gratar astfel incat substantele pe care le contine sa isi mentina proprietatile deosebite.

7. Salata verde si verdeturi in general (patrunjel, loboda, tarhon, leustean, stevie, spanac, untisor, urzici verzi)
Aceste plante pot fi introduse cu usurinta in dieta. Le poti consuma in salate sau in supe, ciorbe, saute-uri etc. Verdeturile cresc nivelul de clorofila din tractul digestiv ceea ce ajuta la indepartarea toxinelor. In plus, clorofila din aceste plante are si efect antioxidant.

8. Varza
Substantele din varza indeparteaza radicalii liberi inainte ca acestia sa ajung la celule si contribuie la diminuarea nivelului de colesterol. In plus, aceste substante trimit genelor semnale ce le fac pe acestea sa creasca productia enzimelor ce contribuie la detoxifierea corpului. Ficatul e principalul beneficiar al detoxifierii cu varza.

9. Sfecla rosie
Sfecla rosie are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate. Fibrele din sfecla cresc productia de enzime antioxidante din ficat ajutandu-l sa elimine substantele toxice din corp. In plus, desi este dulce, sfecla rosie are un numar destul de mic de calorii si isi pastreaza proprietatile indiferent de modul de gatire.

10. Ceaiuri (ceai verde, ceai de musetel, ceai de papadie, ceai de urzica, ceai de coada soricelului etc.)
Ceaiurile sunt adesea recomandate pentru eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor. Ceaiul de urzica are si el efect depurativ revigorand intregul organism. Ceaiul de musetel contribuie la detoxifierea intestinului subtire. In general ceaiurile au efecte extrem de benefice asupra organismului. Se recomanda utilizarea acestora in curele de slabire si in cele de detoxifiere. Acestea nu se vor amesteca insa cu zahar, folosindu-se pentru indulcire doar putina miere de albine.

Niciun comentariu:

BLOGURI DE SHOPPING